Nieuw DSTS-boek Tussen waarheid en wijsheid gepresenteerd op 30 oktober

Dominicanenklooster Huissen, 15.00-16.30u, daarnal borrel

Zondagmiddag 30 oktober a.s. vindt in het Dominicanenklooster in Huissen het symposium 'Tussen waarheid en wijsheid' plaats, ter gelegenheid van de presentatie van het boek Tussen waarheid en wijsheid. De waarheidsvraag in het licht van religieuze diversiteit. Dit boek  werd geschreven in het kader van het onderzoek van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS).
Tussen waarheid en wijsheid
Tijdens het symposium zullen de redacteuren, prof. dr. Manuela Kalsky en prof.dr. André van der Braak, aan het woord komen over het boek. Een eerste reactie wordt gegeven door mgr. Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht van de Oud-Katholieke Kerk. Mohammed Benzakour reageert ook op het boek met een gesproken column.

Over het boek
De combinatie van waarheid en religie lijkt in de hedendaagse samenleving vaker dan ooit tot conflict en verdeeldheid te leiden. In onze religieus diverse samenleving die zich naast retraditionalisering ook kenmerkt door hybride religiositeit is de vraag 'wat is waarheid' actueler dan ooit.

Velen geloven niet langer in traditionele religieuze waarheidsclaims. Zij stellen hun eigen waarheid samen of keren zich af van het idee van waarheid. In deze bundel komt de vraag naar religieuze waarheidsaanspraken aan de orde. In onze samenleving met haar culturele en religieuze diversiteit wordt religieuze waarheid tot een maatschappelijk probleem van de eerste orde. Meerdere religieuze tradities omarmen, betekent dit ook meerdere waarheden aanvaarden? Of doet religieuze waarheid er niet meer toe?

Vanuit verschillende perspectieven kijken theologen, filosofen en antropologen naar het religieuze waarheidsbegrip. Met bijdragen van Peter Nissen, Erik Borgman, Angela Roothaan, André Droogers, Manuela Kalsky, André van der Braak, Holkje van der Veer en anderen.

Tussen waarheid en wijsheid wordt uitgegeven door Amsterdam University Press.

Boekgegevens:
Titel: Tussen waarheid en wijsheid. De waarheidsvraag in het licht van religieuze diversiteit
Auteurs: Manuela Kalsky en André van der Braak (red.)
Uitgeverij: Amsterdam University Press
Aantal pagina's: ca. 172
Prijs: € 19,95

Meer informatie over de presentatie in Huissen:
https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/studie/programma.php?programmaID=1180

Dominicaans Studiecentrum
voor Theologie en Samenleving
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam
Tel. 020-6235721
secretariaat@dsts.nl
www.dsts.nl

© DSTS 2016
home | wat is het dsts? |  onderzoeksproject |  medewerkers
publicaties | Project W!J | organisatie |  links