Project W!J

Van 2009 tot en met 2013 hield het DSTS zich bezig met het onderzoeksproject "Op zoek naar een nieuw wij in Nederland". Dit onderzoeksproject was gerelateerd aan project W!J en Nieuwwij.nl. Het DSTS wil midden in de samenleving staan en haar onderzoek wordt mede bepaald door de vragen die in de samenleving spelen. Project W!J is hiertoe een middel.
 
Ondertussen is de website Nieuwwij.nl uitgegroeid tot d zingevingswebsite van Nederland. Maandelijks trekt het zo'n 60 duizend unieke bezoekers. Op de site staan geen kant en klare recepten voor een nieuw W!J, maar wel veel inspirerende ideen, gesprekken, informatie en meningen over wat daarvoor nodig is. Dit alles is afkomstig van de mensen op straat, van jongeren, van laag- en hooggeleerden en van bekende en minder bekende Nederlanders. En die mensen zitten niet op n lijn met elkaar. Maar ondanks de verschillen, of juist wel dankzij die verschillen, verbindt Nieuwwij.nl deze mensen.
 
Nieuwwij.nl is ook op de sociale media zeer actief zodat u zelf mee kunt praten via Twitter of Facebook.
 
Project W!J is ondertussen ook aan het groeien. Project W!J leert met trainingen, advisering en onderwijs leerlingen en medewerkers van bedrijven om te gaan met hun culturele en religieuze diversiteit.Dominicaans Studiecentrum
voor Theologie en Samenleving
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam
Tel. 020-6235721
secretariaat@dsts.nl
www.dsts.nl

DSTS 2016
home | wat is het dsts? |  onderzoeksproject |  medewerkers
publicaties | Project W!J | organisatie |  links