DSTS | TBI-Lectures: Manuela Kalsky – 10 oktober
23585
post-template-default,single,single-post,postid-23585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

TBI-Lectures: Manuela Kalsky – 10 oktober

Op 10 oktober 2018 houdt DSTS-directeur M. Kalsky een lezing aan het Titus Brandsma Instituut, getiteld Flexibel geloven en verschillen verbinden.

 

Thema van de lezing

 

Het religieuze landschap van West-Europa is in korte tijd ingrijpend veranderd. Mensen hebben het instituut kerk massaal de rug toegekeerd en zijn zelf op zoek gegaan naar wat in deze tijd betekenis en waarde geeft aan hun leven. De Canadese filosoof Charles Taylor noemt ze spirituele pelgrims. Religie is niet verdwenen, zoals de secularisatietheorie voorspelde, maar ze verschijnt in nieuwe gedaanten. Mensen putten uit verschillende religieuze bronnen als het om rituelen en teksten gaat die hun individuele zingeving voeden. De globalisering, de daarbij behorende migratie en niet te vergeten het internet hebben mensen uit verschillende religieuze gemeenschappen dichter bij elkaar gebracht, met alle positieve en negatieve gevolgen van dien. Manuela Kalsky zal in haar lezing laten zien hoe individualisering, secularisering en globalisering onze samenleving van binnenuit en buitenaf ‘superdivers’ hebben gemaakt. Daarnaast geeft ze antwoorden op de vraag hoe we op een constructieve manier kunnen omgaan met religieuze en levensbeschouwelijke verscheidenheid.

 

Praktisch

Woensdag 10 oktober 2018, 15.30 -17.00 uur, Radboud Universiteit, Erasmusgebouw E 2.68

Toegang gratis. Graag vooraf aanmelden op secretariaat@titusbrandsmainstituut.nl