Bevrijdend leiderschap – Lezing met Timothy Radcliffe o.p.

‘Liberating Leadership: A Dominican Vision’
Lezing door Timothy Radcliffe o.p., voormalig magister-generaal Orde der Dominicanen

Timothy Radcliffe o.p.

© dominicanen.nl

Dinsdag 5 november 2019
Centrum Eenheid, Rotselaar (België)

Vele boeken en seminars zijn de afgelopen jaren verschenen over leiderschap. Wat is leiderschap? Hoe leiderschap vormgeven binnen een organisatie? En hoe inspireert je persoonlijke spiritualiteit je? In deze sessie brengen we deze trend rondom leiderschap in gesprek met de christelijke wijsheidstraditie, in het bijzonder met Timothy Radcliffe o.p., voormalig magister-generaal van de Orde der Dominicanen. Al 800 jaar kent deze orde een geheel eigen visie op leiderschap, gekenmerkt door democratische organisatie en besluitvorming, vanuit een geloof in diversiteit als verrijking en dus het belang van ieders bijdrage voor het gemeenschappelijk doel.

Op 5 november 2019 is Timothy Radcliffe te gast in Vlaanderen. Geïnspireerd door de parabel van de Verloren Zoon, zal hij zijn visie op ‘bevrijdend leiderschap’ geven in tijden van zucht naar controle. Hoe kunnen we leiding geven en mensen bekrachtigen zodat ze hun vrijheid op een creatieve en verantwoordelijke manier inzetten? Gebaseerd op deze eeuwenoude traditie en zijn ervaring als generaal-overste van de dominicanen, neemt hij ons mee in zijn inspirerende inzichten.

Programma:
19.30 uur: ontvangst met soep en broodjes
20.00-21.30 uur: lezing Timothy Radcliffe

Inschrijven kan door een mail te sturen naar radcliffe@dsts.nl en tegelijk €25,00 over te maken op bankrekening (IBAN) NL89 INGB 0000 1824 27 t.n.v. stichting DSTS te Amsterdam, onder vermelding van ‘Lezing Radcliffe’ en uw naam. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en nadere informatie over de locatie.