Dialoog over theologie
23039
post-template-default,single,single-post,postid-23039,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dialoog over theologie

De Akademie der Weltreligionen van de Universit├Ąt Hamburg organiseert van 21 tot en met 23 juni een conferentie over dialogische theologie. Tijdens deze conferentie houdt prof dr. Manuela Kalsky een presentatie over dialogische theologie en gender. Vorig jaar was zij drie maanden als gasthoogleer verbonden aan de Akademie der Weltreligionen.

De Akademie der Weltreligionen heeft als doel om de dialoog over religie zowel theoretisch als praktisch handen en voeten te geven. De Akademie organiseert hiertoe verschillende activiteiten. Sommige van deze activiteiten zijn academisch van aard zoals deze conferentie. Andere activiteiten richten zich meer op de samenleving.

Elk jaar stelt de Akademie der Weltreligionen een aantal wetenschappers in staat om een paar maanden gasthoogleraar te zijn. De Akademie wil zo de interreligieuze dialoog in het onderzoek en onderwijs bevorderen.