Geloven zonder grenzen?
22949
post-template-default,single,single-post,postid-22949,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Geloven zonder grenzen?

De Duitse Unitarier-Religionsgemeinschaft freier Glaubens (URFG) en de European Unitarian Universalists (EUU) organiseerden van 2 tot en met 5 juni de eerste Europese Unitari├źrdagen. Het centrale thema was ‘Geloven zonder grenzen’. Manuela Kalsky was een van de hoofdsprekers tijdens deze internationale bijeenkomst die plaats vond in Ulm, Duitsland.

‘Geloven zonder grenzen’ is een thema dat zich steeds meer opdringt door de huidige vluchtelingencrisis, het toenemend populisme en de Brexit. Wat kunnen wij concreet doen om mensen, culturen en gemeenschappen te verbinden? Tijdens dit weekend belichtte Manuela Kalsky deze vraag waarbij de volgende thema’s centraal stonden:┬áhybride religiositeit, nieuwe spiritualiteit en meervoudige religieuze bindingen.

Prof. dr. Manuela Kalsky is directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving en medeoprichter van het interreligieuze en multiculturele Nieuw W!J, waar nieuwwij.nl onderdeel van is. Daarnaast bekleed ze als bijzonder hoogleraar de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor theologie en samenleving die aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is gevestigd.