Huissen, 9 januari: Bijeenkomst rond André Lascaris
23382
post-template-default,single,single-post,postid-23382,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Huissen, 9 januari: Bijeenkomst rond André Lascaris

Werk, adem en vriendschap: om André Lascaris
9 januari 2018, Dominicanenklooster Huissen, 16.30u – 21.00u

Een half jaar na de dood van André Lascaris eren we zijn werk, zijn spiritualiteit en zijn vriendschap. Dat doen we op 9 januari 2018 in het Dominicanenklooster van Huissen. We spreken over de invloed van zijn werk, vieren mee met de communiteit en gaan aan tafel om herinneringen te delen. Wees welkom!

Andre LascarisAndré Lascaris (1939-2017) was een markant en geliefd man. Als dominicaans theoloog, schrijver, prediker, leraar, medebroeder en vriend heeft hij op veel mensen indruk gemaakt.

In de namiddag van 9 januari gaan we eerst in gesprek over de verdiensten van zijn werk. Een keur aan spreeksters en sprekers vertellen over welk boek of welk inzicht van André Lascaris hen is bijgebleven en welke rol hij speelde in het intellectuele debat over, bijvoorbeeld, het werk van René Girard, de vredesbeweging, de kerkvernieuwing en de ontwikkeling van dominicaanse theologie.

Vervolgens vieren we met de communiteit de vespers in de kapel van het klooster, waar André zo veel jaren woonde en waar zijn dode lichaam is bijgezet in de grafkapel.

Daarna gaan we samen eten en drinken we een glas wijn en delen we dierbare herinneringen aan André, aan tafel of op een open podium.

Programma
16.30u Nalatenschap en gesprek
18.30u Avondviering in de kapel met de communiteit
19.15u Aan tafel
21.00u Slot

Voor wie?
Het gesprek en de viering zijn openbaar en gratis. Voor de maaltijd (met een glas wijn erbij!) moet u zich aanmelden en vragen we € 25,-

Aanmeldingen via www.kloosterhuissen.nl
Inlichtingen via info@dominicanen.nl