Nieuwe stafmedewerker DSTS: Jan Jorrit Hasselaar stelt zich voor
23493
post-template-default,single,single-post,postid-23493,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Nieuwe stafmedewerker DSTS: Jan Jorrit Hasselaar stelt zich voor

jj-hasselaarHet begon in een kroeg. Ik stel me zo voor onder het genot van een mooie abdijbiertje. De jonge Dominicus raakte daar in gesprek met de waard over het goede leven. Nu, meer dan 800 jaar later, zijn Dominicanen nog steeds in gesprek in kroeg, kerk en universiteit rondom het goede nieuws dat liefde de oorsprong, de grond en het doel is van ons bestaan. De jongste telg aan dit gesprek is het project ‘het goede leven voor allen’ van het Dominicaans studiecentrum. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje hieraan mag bijdragen vanaf 1 mei. Maar eerst een korte introductie.

Ik ben geboren in 1978 en heb economie (Utrecht/Amsterdam) en theologie (Utrecht/Geneve) mogen studeren. Dit jaar rond ik, mede onder begeleiding van professor Toine van den Hoogen, mijn proefschrift af in economie en theologie op de omgang met onzekerheid in het klimaatvraagstuk. Eerder mocht ik werkzaam zijn als adviseur bij het CNV en zitting hebben in de SER-commissie Duurzame Ontwikkeling. Recentelijk heb ik een bedrijfskunde-opleiding vormgegeven met volop ruimte voor ethiek, duurzame ontwikkeling en theologie. Op dit moment coördineer ik ook het Centrum voor Religie en Duurzame Ontwikkeling aan de VU, en ben ik voorzitter van de taakgroep Ecologische Duurzaamheid van de Raad van Kerken. Vanuit mijn expertise en ervaring, en open voor het nieuwe dat zich aandient, hoop ik samen en in het spoor van Dominicus en de waard dienstbaar te mogen zijn aan nieuwe wegen ten leven in kroeg, economie, universiteit, kerk en moskee.